Dezbateri electorale | Veaceslav Platon: Trăiesc din economii, am 60 de milioane de dolari

  • 07 Iulie 2021 08:12
Dezbateri electorale | Veaceslav Platon: Trăiesc din economii, am 60 de milioane de dolari Foto: ProTv

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, reprezentant al candidatului independent Veaceslav Valico, și fostul deputat român Cristian Rizea, reprezentant al partidului politic NOI, și-au aruncat săgeți în timpul unei noi runde de dezbateri electorale. În timp de Rizea l-a acuzat pe Platon că ar fi pactizat cu Dodon și Plahotniuc pentru a-și continua schemele de corupție după alegeri, Platon spune că și-a câștigat toți banii legal, iar acum ar trăi din economiile de milioane de dolari, notează IPN.

Condamnat în România la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru spălare de bani, fostul deputat român Cristian Rizea spune că a decis să se implice în politica din Republica Moldova pentru a eradica fenomentul corupției.

„Partidul NOI luptă pe bune, nu simulează lupta cu sistemul mafiot. Reprezentantul sistemului mafiot este aici în platou, Veaceslav Platon. Platon a făcut pact cu diavolul, a făcut pace cu Dodon și Plahotniuc și acum este împotriva Maiei Sandu ca să poată continua toate schemele mafiote după 11 iulie. Platon pompează bani în blocul lui Usatîi”, a spus Cristian Rizea, reprezentantul Partidului Politic NOI, în cadrul dezbaterilor electorale „Te votezi la ProTV”.

Prezent la dezbateri în calitate de reprezentant al candidatului independent Veaceslav Valico, Platon a refuzat să vorbească despre faptul că sora sa își ispășește pedeapsa într-un penitenciar din Federația Rusă în dosarul Landromatului. De asemenea, Veaceslav Platon a ignorat întrebările ce vizau presupusa implicare a sa în scheme de corupție. Controversatul om de afaceri spune că a decis să se implice în această campanie pentru a le spune oamenilor adevărul despre formațiunile proeuropene.

„Obiectivul de bază pe care ni l-am trasat atât eu, cât și candidatul pe care-l reprezint este să demascăm toată minciuna și manipularea pe care unii concurenți o folosesc în această campanie. Scopul noastru este să nu permitem ca cetățenii să fie prostiți din nou. Eu acum nu muncesc oficial nicăieri, trăiesc din economii. Am economii de 60 de milioane de dolari. I-am făcut prin vânzarea energiei electrice și gazului în Ucraina și Federația Rusă”, a spus Veaceslav Platon.

Maria Olar, reprezentanta formațiunii Oamenilor Muncii, a menționat că prioritățile partidului sunt lupta cu corupția, dezvoltarea economiei prin atragerea investițiilor și promovarea oamenilor integri în funcții cheie din stat.

„În partidul nostru sunt oameni noi în politică, oameni care nu sunt implicați în furturi, delapidări de fonduri europene. Eu acum nu lucrez, dar mă întrețin copiii. Într-adevăr, casa mea cu două niveluri nu este declarată, pentru că aparține copiilor”, a spus Maria Olar, candidat la funcția de deputat pe lista Partidului Oamenilor Muncii.

Dezbaterile electorale „Te votezi la ProTV” sunt realizate de postul de televiziune ProTV Chișinău în colaborare cu Asociația Promo-LEX, Radio Europa Liberă Moldova, portalul Anticorupție.md, publicația online NewsMaker, Agenția de Presă IPN și portalul Privesc.eu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău