Dezbatere pe tema situației din estul Ucrainei, în Consiliul de Securitate al ONU

  • 30 Octombrie 2018 09:13
Dezbatere pe tema situației din estul Ucrainei, în Consiliul de Securitate al ONU

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite va organiza, marți seară, o dezbatere deschisă pe tema situației din teritoriile ocupate ale Donbasului, aflate sub controlul separatiștilor proruși.

Reprezentantul Ucrainei la ONU, Oleg Nikolenko, a precizat că ședința va avea loc la inițiativa părții ucrainene, în condițiile în care, de la ultima reuniune pe această temă, situația din Donbas s-a înrăutățit.

„Federația Rusă încalcă în mod regulat regimul de încetare a focului în Donbas, iar rebelii intenționează să organizeze așa-numite în teritoriile ocupate. Ucraina și partenerii săi au afirmat în repetate rânduri că, dacă aceste așa-numite alegeri vor avea loc, Rusia va încălca grav obligațiile care îi revin în temeiul acordurilor de la Minsk" - a afirmat diplomatul ucrainean, adăugând că această situație "necesită un răspuns urgent" din partea Consiliului de Securitate al ONU.

„În plus, intenționăm să informăm comunitatea internațională cu privire la încălcările drepturilor omului în Crimeea, precum și privind provocările rusești din Marea Azov" - a mai declarat reprezentantul Ucrainei la ONU. Reuniunea Consiliului de Securitate al ONU este programată să înceapă la ora 21:00.

Sursa: rador

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău