Deținătorii pașaportului românesc vor putea călători în SUA fără vize. România, la un singur pas de eliminarea vizelor pentru Statele Unite

  • 12 Septembrie 20:18
Deținătorii pașaportului românesc vor putea călători în SUA fără vize. România, la un singur pas de eliminarea vizelor pentru Statele Unite

Ambasada României la Washington anunță că România este foarte aproape de a atinge ultimul obiectiv pentru intrarea în programul Visa Waiver, prin care se elimină vizele pentru cetățenii români care vor să călătorească în SUA. Andrei Muraru, ambasadorul României la Washington, spune că secretarul american pentru securitate internă a felicitat România pentru progresele făcute, potrivit Antena 3.

Conform oficialului român, intrarea României în programul Visa Waiver s-ar putea realiza de anul viitor, până la terminarea mandatului lui Joe Biden, scrie sursa citată

Ultima întâlnire cu Ministrul de Interne al SUA înainte de încheierea anului fiscal american. România este foarte aproape de îndeplinirea tuturor criteriilor tehnice pentru eliminarea vizelor”, a spus acesta.

Muraru a avut o întrevedere cu secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, pentru a discuta despre demersurile comune pe care cele două state le vor întreprinde în perioada următoare, în vederea accesului României în programul Visa Waiver.

Aceasta a fost ultima întâlnire pe care cei doi oficiali au avut-o înainte de încheierea anului fiscal american, bornă importantă întrucât România și-a propus să atingă în anul fiscal curent (1 octombrie 2023 - 30 septembrie 2024) o rată de respingere a vizelor de mai puțin de 3%.

Potrivit legislației americane, secretarul pentru securitate internă, în urma consultării cu secretarul de stat, desemnează o țară să se alăture programului de scutire de vize dacă aceasta îndeplinește anumite cerințe tehnice.

O condiție obligatorie pentru ca o țară să fie considerată eligibilă este ca rata de respingere a vizelor de vizitator (tip B) să fie mai mică de 3% în anul precedent intrării în program. România și-a propus să atingă în anul fiscal american curent (1 octombrie 2023-30 septembrie 2024) o rată de respingere a vizelor de mai puțin de 3%”, se arată în postarea ambasadei României la Washington.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
16
Fri
17
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău