Detalii noi în dosarul finanțării ilegale a Partidului „Șansa” a lui Șor. „Există bănuiala rezonabilă că milioanele vin din Rusia” / VIDEO

  • 27 Octombrie 2023 16:58
Detalii noi în dosarul finanțării ilegale a Partidului „Șansa” a lui Șor. „Există bănuiala rezonabilă că milioanele vin din Rusia” / VIDEO

În cadrul o conferință de presă, șefului IGP, Viorel Cernăuțeanu, a venit cu noi detalii privind dosarul finanțării ilegale a Partidului „Șansa” a lui Șor. Astfel, zeci de persoane sunt implicate într-o schemă ilegală de ordinul milioanelor, prevăzute pentru a cumpăra alegătorii din R. Moldova, în folosul Partidului „Șansă”, transmite Radio Chișinău.

Cernăuțeanu a menționat că personale implicate erau rugate să aducă veniturile legale ca să aibă acoperire în listele de finanțare pentru partidul respectiv. În cazul pensionarilor, așa-zisele donații erau de până la 2000 de lei, iar în cazul persoanelor angajate – de la 9 mii de lei. „Dar acest lucru de fapt este o curată amăgire, o curată camuflare și o formă de spălare a banilor prin intermediul acestor persoane, fapt probat prin acțiunile de documentare”.

Viorel Cernăuțeanu a menționat că banii au fost utilizați pentru finanțarea ilegală a campaniei electorale în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie, pentru coruperea alegătorilor și pentru falsificarea semnăturilor în susținerea unor candidați independenți, ai partidului „Șansa” lui Șor.

Amintim că în ultima perioadă, angajații Procuraturii Anticorupție, în comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al IGP și Centrului Național Anticorupție au descins percheziții în mai multe localități, atât la reprezentanții „ȘANSA”, cât și la unii candidați independenți, ghidați de același stuff, în cadrul alegerilor locale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău