Detalii despre procesul penal în care este vizat Nistor Grozavu. Ce pedeapsă riscă fostul viceprimar al Capitalei

  • 20 Septembrie 2019 11:22
Detalii despre procesul penal în care este vizat Nistor Grozavu. Ce pedeapsă riscă fostul viceprimar al Capitalei

Audierea fostului viceprimar al Capitalei, Nistor Grozavu, are loc în urma unor acțiuni ale Procuraturii municipiului Chișinău. Informația a fost oferită pentru Radio România Chișinău de către șeful Serviciului de presă al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

Astfel, potrivit unui comunicat publicat pe 9 septembrie curent, Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal, a efectuat 21 de percheziții și a pornit trei cauze penale în legătură cu o schemă infracțională pentru obținerea ilegală a loturilor de pământ pentru construcție, prin încheierea contractelor de arendă. Cauzele au fost pornite în baza probelor acumulate de către procurori, dar și de către ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și Serviciului de Informații și Securitate (SIS).
 
În cadrul acțiunilor operative, au fost documentați 10 foști și actuali funcționari, persoane fizice și juridice. Astfel, în urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală desfășurate, s-a stabilit că bănuiții ar fi constituit o schemă prin care au comis tentativa de înstrăinare a unor loturi de teren, care aparțin Primăriei municipiului Chișinău.
 
Perchezițiile au fost efectuate în birourile de serviciu, în automobilele și la domiciliile persoanelor vizate, pentru a ridica probe relevante pentru cauză.
 
Dacă vor fi găsite vinovate, cele 10 persoane riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani și amenzi de sute de mii de lei.
 
Menționăm că Nistor Grozavu este audiat astăzi de către procurori și a fost escortat la Procuratura Generală în calitate de învinuit.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău