Detalii despre procesul de admitere la USMF. Vladislav Badan: Diploma de licență obținută în urma studiilor este recunoscută peste hotarele R. Moldova

  • 21 Iulie 2021 11:30
Detalii despre procesul de admitere la USMF. Vladislav Badan: Diploma de licență obținută în urma studiilor este recunoscută peste hotarele R. Moldova

Continuă procesul de admitere la Universitățile din Republica Moldova. În acest an, din cauza pandemiei de COVID-19, depunerea dosarelor are loc online. Oferte destul de avantajoase au toate cel 29 de universități din Republica Moldova, iar viitorii studenți sunt îndemnați să acceseze site-urile oficiale ale universităților pentru a face cunoștință cu detaliile de admitere. În acest an Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” propune noi specialități atât pentru licență, cât și pentru master.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” propune pentru anul de studii 2021-2022, noi specialități, atât pentru licență cât și pentru masterat. Viitorii studenți au posibilitatea de a alege între facultățile de medicină  generală, stomatologie și farmacie, precum și cele de rezidențiat, secundariat clinic, și educație continuă în medicină și farmacie, susține secretarul responsabil al Comisiei de admitere a USMF, Vladislav Badan.

Pentru anul universitar 2021-2022, Universitatea propune studii superioare de licență la patru specialități, optometrie, asistență medicală generală, sănătate publică și tehnologie radiologică. Studii superioare integrate la trei programe de studii, medicină, stomatologie și farmacie, și suplimentar, oferă studii superioare de masterat la specialitățile tehnologiei moleculare în sănătate și managementul sănătății publice.

Procesul de admitere va dura până pe 30 iulie. Procedura de depunere a documentelor se va face online, pe site-ul oficial a fiecărei universități. USMF „Nicolae Testemițanu” a fost acreditată conform standardelor internaționale, astfel diplomele de licență obținute sunt recunoscute la nivel internațional, spune Vladislav Badan.

Aș vrea să menționez că toate diplomele de studii pe care le oferă universitatea sunt acreditate la nivel național, iar programul stomatologie a fost acreditat și de Consiliul Dentar din California, Statele Unite ale Americii. Suplimentar, în anul 2019, universitatea a fost acreditată internațional conform standardelor Federației Mondiale de Educație Medicală. Astfel, țin să afirm că diploma de licență care este obținută în urma studiilor la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” este recunoscută peste hotarele Republicii Moldova.

Pe data de 3 august va avea loc anunțarea rezultatelor intermediare, iar în intervalul  4 - 10 august - procesul de depunere a documentelor în original. Rezultatele finale urmează a fi anunțate pe  12 august. Pentru detalii suplimentare, viitorii studenți sunt îndemnați să acceseze site-ul oficial a universității, www.usmf.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău