India: Un milion de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele în statul Assam din cauza inundațiilor

  • 29 Iunie 2020 15:43
India: Un milion de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele în statul Assam din cauza inundațiilor

Inundațiile masive provocate de ploile musonice au forțat peste un milion de persoane din statul Assam (nord-estul Indiei) să-și părăsească locuințele, autoritățile avertizând că fenomenul se poate agrava în orice moment, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Brahmaputra, unul dintre cele mai mari fluvii din lume, care izvorăște din podișul Tibet, traversând apoi India și Bangladesh, s-a revărsat pe teritoriul statului Assam în weekend, inundând peste 2.000 de sate, ploile continuând și luni.

''Două persoane au murit înecate în incidente separate în ultimele 24 de ore, iar peste un milion de persoane au fost afectate, situația inundațiilor devenind critică de la oră la oră'', potrivit unei informări guvernamentale.

Ploile torențiale au afectat cel puțin 23 dintre cele 33 de districte din statul Assam, iar autoritatea federală responsabilă de resursele de apă a precizat că nivelurile fluviului Brahmaputra urmează să crească, fiind prognozate precipitații suplimentare în următoarele trei zile.

''Situația inundațiilor rămâne extrem de gravă după ruperea mai multor diguri'', a declarat pentru Reuters ministrul resurselor de apă din Assam, Keshab Mahanta.

O suprafață semnificativă din Parcul Național Kaziranga, unde își are habitatul rinocerul cu un corn, a fost inundată, au precizat autoritățile.

 

Statul Assam, celebru pentru plantațiile sale de ceai, este afectat în fiecare an de inundații sezoniere, care forțează guvernul federal și pe cel statal să cheltuiască milioane de rupii pentru a ține sub control efectele inundațiilor.

Personal paramilitar a fost desfășurat pe teritoriul statului pentru operațiuni de salvare și pentru a veghea la menținerea distanțării sociale în adăposturile temporare în scopul prevenirii răspândirii coronavirusului, au precizat autoritățile.

 Assam a raportat până în prezent 7.492 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 11 decese.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău