Despre ce au discutat deputații PD și PSRM la prima întâlnire privind formarea unei coaliții

  • 05 Martie 2020 14:43
Despre ce au discutat deputații PD și PSRM la prima întâlnire privind formarea unei coaliții

Deputații PSRM și PDM au început discuțiile privind formarea unei coaliții majoritare, printre principalele subiecte fiind și politica externă a R. Moldova, au declarat astăzi reprezentanții celor două formațiuni.

Partidul Democrat a mers la prima discuție cu PSRM în vederea creării unei coaliții, cu un program care prevede continuarea relațiilor cu Uniunea Europeană, a anunțat președintele de onoare al formațiunii, Dumitru Diacov.

„Este important să aducem acea garanție și să punem punct speculațiilor că R. Moldova deviază de la angajamentele sale europene. PDM să fie garantul pentru RM că nu vom devia de la cursul pornit acum 10 ani în urmă și noi nu numai că vom realiza programul semnat cu UE dar și vom lichida restanțele existente”.

El a sugerat în acest context că PDM ar dori să preia portofoliul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, dar și alte ministere, vorbind despre posibilitatea preluării a jumătate din numărul de portofolii guvernamentale. El a menționat, însă, că la această întrevedere nu s-ar fi discutat partajarea funcțiilor. 

Fiind solicitat să comenteze faptul că PSRM este un partid orientat spre relațiile cu Estul, mai în glumă mai în serios, Dumitru Diacov a declarat că vor încerca să-i schimbe culoarea.

Socialiștii propun ca la baza viitorului acord de alianță cu PDM să fie luat acordul semnat în luna septembrie cu Blocul ACUM, a declarat secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrâncea. El a confirmat că PDM și-a exprimat interesul de a prelua unele domenii, precum externele și economia.

Vlad Bătrâncea a declarat că PSRM se pronunță pentru o politică externă echilibrată, pentru cooperare și cu Estul și cu Vestul și pentru relații bune cu vecinii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău