Deși, inițial socialiștii au confirmat că vor veni la discuții cu Blocul ACUM, ulterior, însă, s-au răzgândit

  • 14 Mai 2019 12:02
Deși, inițial socialiștii au confirmat că vor veni la discuții cu Blocul ACUM, ulterior, însă, s-au răzgândit

Socialiștii nu s-au prezentat nici astăzi la o nouă rundă de discuții ACUM – PSRM, potrivit deputatului fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Mihai Popșoi scrie că, inițial, socialiștii au confirmat că vor veni la discuții, ulterior, însă, s-au răzgândit.

Potrivit deputatului, la eveniment urmă să fie identificate soluții pentru depășirea blocajului politic.

”Astăzi Socialiști au boicotat a treia rundă de discuții ACUM-PSRM. Așa cum nu s-au prezentat nici la primele două, nu au binevoit să vină nici azi. Deși inițial confirmase prezența la o conferință organizată de o platformă de știri de limba rusă, ulterior s-au răzgândit și au dat bir cu fugiții. La acest eveniment public urmă să căutăm soluții pentru ieșirea din criză politică în care ne aflăm de aproape trei luni. Cei care doresc să contribuie la scoaterea țării din captivitate căuta soluții, iar cei care preferă confortul personal vor căuta mereu scuze și pretexte.

Dacă în PSRM s-a decis coaliția PSRM-PD să și-o asume public, dacă nu au luat o asemenea decizie, atunci nu cred că îi poate înțelege cineva de ce evită să discute cu blocul ACUM. Dacă PSRM preferă anticipate în speranța (naivă) că vor lua mai multe voturi, să-și asume decizia, dar nimeni nu-i va înțelege de ce au mers în anticipate fără a schimbă sistemul de vot și fără a elibera instituțiile cheie (CEC, CĂ, CNA etc) din captivitate, decât dacă fac jocul olihargului.

ACUM și PSRM au 61 de mandate, deci majoritatea alegătorilor au optat pentru debarcarea regimului corupt de la putere. Pentru ce optează PSRM nu e deloc clar. ACUM a propus câțiva pași importanți pe care PSRM refuză în mod ostentativ să îi discute”, scrie în mesajul său Mihai Popșoi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău