Deșertul Atacama din Chile, unul dintre cele mai aride de pe planetă, a fost acoperit de flori

  • 11 Iulie 21:00
Deșertul Atacama din Chile, unul dintre cele mai aride de pe planetă, a fost acoperit de flori

"Cei 11-12 milimetri de ploaie (căzuți în aprilie), precum și norii joși care au fost foarte intenși în regiune și care umezesc aceste suprafețe în fiecare noapte, au contribuit la activarea acestor plante", a explicat César Pizarro, șeful departamentului de conservare a biodiversității din cadrul Biroului forestier național din Chile, transmite News.ro.

Potrivit sursei citate, mai mult de 200 de specii de plante sunt în floare la apogeul fenomenului

Expertul subliniază, totuși, că acest fenomen nu are nimic de-a face cu așa-numitul "deșert înflorit" care apare primăvara în emisfera nordică.

Acest peisaj acoperă de obicei o suprafață de aproximativ 15.000 km pătrați. Astăzi, însă, florile apar pe o suprafață mult mai mică, de aproximativ 300-400 km pătrați.

Iar atunci când "deșertul înflorit" este la apogeu, mai mult de 200 de specii de plante sunt în floare. Cea mai răspândită este "patta de guanaco", o floare purpurie care nu necesită practic apă și preferă locurile nisipoase.

Deși amploarea acestei "anomalii" de înflorire timpurie a deșertului este încă în curs de analiză, oamenii de știință nu au stabilit încă dacă "ceea ce s-a întâmplat în timpul iernilor 2015 și 2024 este direct legat sau nu de schimbările climatice sau de fenomenele El Niño sau La Niña", adaugă César Pizarro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
36,63
Cer senin
Umiditate:10 %
Vint:5,14 m/s
Fri
28
Sat
29
Sun
24
Mon
26
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău