Descoperire îngrijorătoare privind coronavirusul. Care a fost perioada de supraviețuire a acestuia pe nava de croazieră Diamond Princess

  • 29 Martie 2020 15:06
Descoperire îngrijorătoare privind coronavirusul. Care a fost perioada de supraviețuire a acestuia pe nava de croazieră Diamond Princess

Noul coronavirus a supraviețuit timp de 17 zile la bordul navei de croazieră Diamond Princess, depășind ceea ce știau până acum cercetătorii legat de durata de viață a virusului pe suprafețe, potrivit datelor publicate de Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor din SUA (CDC), citate de CNBC.

Studiul CDC a analizat eforturile guvernelor din SUA și din Japonia de a opri răspândirea COVID-19 pe nava Diamond Princess din Japonia și pe cea numită Grand Princess în California, potrivt Ziarului Financiar.

Pasagerii și echipajele de pe ambele nave de croazieră au fost puși în carantină după ce o parte din pasagerii anteriori, asimptomatici, au fost confirmați cu COVID-19 când s-au întors acasă.

Virusul „a fost identificat pe mai multe suprafețe, atât în cabinele celor simptomatici, cât și în cele ale bolnavilor asimptomatici, timp de 17 zile după ce aceștia au părăsit nava, înainte de procesul de dezinfecție”, au notat cercetătorii.

Aceștia au subliniat totuși ideea că descoperirea lor nu înseamnă că virusul se răspândește pe suprafețe.

 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău