Descinderi în mai multe instituții publice | Dorin Chirtoacă: Dacă au încălcat legea, să răspundă

  • 24 Noiembrie 2016 08:45
Descinderi în mai multe instituții publice | Dorin Chirtoacă: Dacă au încălcat legea, să răspundă

Procurorii anticorupție și ofițerii CNA au descins în această dimineață la sediile mai multor instituții publice, la domiciliile unor funcționari publici și la mai mulți agenți economici.

Potrivit presei, care citează ofițerului de presă al CNA, Angela Starinschi, perchezițiile au loc în cadrul unei cauze penale ce vizează organizarea de licitații trucate privind  asigurarea cu produse alimentare a școlilor și grădinițelor din capitală. Cinci persoane au fost deja reținute și urmează să fie duse la sediul CNA pentru audieri. 

Anchetatorii ar fi descoperit cazuri de licitații trucate, în urma cărora furnizorii au livrat inclusiv alimente alterate, care apoi au ajuns sa fie consumate de copii în școlile și grădinițele din Republica Moldova. 

Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău și de Primarul General al Capitalei, Dorin Chirtoacă. „În cazul în care sunt probe că au încălcat legea mai ales că este vorba despre alimentația copiilor să răspundă în fața legii și să fie pedepsiți inclusiv penal”, a declarat Dorin Chirtoacă. El a afirmat că nu este pentru prima dată când în instituțiile de învățământ au fost probleme cu alimentația copiilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău