Deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE: Igor Grosu mulțumește României

  • 14 Decembrie 2023 20:11
Deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE: Igor Grosu mulțumește României

Votul de astăzi reprezintă un moment istoric pentru Republica Moldova, marcând cel mai important pas de pâna acum către aderarea noastră la marea familie a Uniunii Europene. Este o victorie a cetățenilor noștri care au ales parcursul european. Zi de zi, în ultimii ani, în ciuda tuturor crizelor, ne-am ghidat de valorile europene, ne-am afirmat locul în lume ca țară liberă, care protejează viața și demnitatea oamenilor, a scris pe pagina sa de Facebook Igor Grosu, președintele Parlamentului.

Decizia Consiliului European este un mesaj consolidat al unei Europe încrezătoare ce apără pacea și construiește un viitor democratic solid dat întregii lumi, a mai menționat acesta.

Pe această cale, vreau să mulțumesc colegilor din Parlament, Guvern, Președinție și multe alte instituții, dar și cetățenilor noștri, care am muncit și vom munci în continuare cu dăruire pentru ca acest deziderat să devină, cât de curând posibil, realitate. Mulțumiri și prietenilor noștri de la București, europarlamentarilor de la Bruxelles și tuturor celor care ne-au sprijinit în acest parcurs. Suntem adepții unui proces de negocieri echitabil și bazat pe merite și noi vom continua să ne facem, conștiincioși, tema pentru acasă.

Împreună vom scrie istoria Europei!

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău