Deschide.md: Petru Bogatu: Kremlinul nu are nevoie de europenizarea R.Moldova, oricâte iluzii ar avea Maia Sandu (Revista presei)

  • 19 Iulie 2019 10:15
Deschide.md: Petru Bogatu: Kremlinul nu are nevoie de europenizarea R.Moldova, oricâte iluzii ar avea Maia Sandu (Revista presei)

„Oamenii umiliți de fostul regim așteaptă să li se facă dreptate. Azi să li se facă dreptate! atenționează jurnalistul Vitalie Călugăreanu într-un editorial din Cotidianul. De mai bine de o lună urmărim cum cei noi, în care am investit toată speranța, nu sunt georgieni. Le-au creat exponenților fostului regim, pe care îl acuză de uzurparea puterii, condiții de opoziție. Discută cu ei legi… Discută legi cu cei pe care i-au numit exponenți ai mafiei și pe care i-au acuzat de uzurparea puterii.

Între timp, cine știe că a furat de mama focului și nu are imunitate parlamentară sau de judecător pleacă fără nici o problemă din țară. Ei pur simplu sunt lăsați să-și vândă tot ce au furat, să-și pună banii la adăpost și să plece. Demisiile sau demiterile nu sunt suficiente! – consideră autorul. Faptul că sunt lăsați să plece fără să răspundă pentru faptele lor și fără să le fie confiscate averile agonisite ilicit echivalează nu cu dezamăgirea, ci cu senzația de trădare”.

Igor Dodon a anunțat după ședința CSS că licența magazinelor Duty-free de pe teritoriul regiunii transnistrene a fost suspendată, însă, datele de la Agenția servicii publice nu confirmă această informație, scrie portalul economic Mold-street. Mai mult, firmei care deținea licența eliberată de Chișinău pentru activitatea acestor magazine, i-a fost prelungită recent valabilitatea licenței până pe 20 dec 2019.

Petru Bogatu scrie într-un editorial pe Deschide.md că Igor Dodon încearcă să pună presiune pe blocul ACUM. „PSRM înțelege că fără actuala opoziție nu poate controla partenerul de coaliție – blocul ACUM. Pentru a influența situația din Republica Moldova, Moscova trebuie ori să rupă în două Partidul Democrat și să încorporeze deputații săi transfugi în PSRM. Ori să atragă opoziția de partea sa pentru a o folosi împotriva blocului ACUM în caz de forță majoră. Tocmai de aceea, apele din jurul PDM încep să se tulbure în ultimul timp, crede autorul. Totodată, el atenționează că Kremlinul nu are nevoie de europenizarea Republicii Moldova, oricâte iluzii ar avea Maia Sandu. Rușii vor să preia la Chișinău cele mai importante pârghii de control pentru a-l readuce pe orbita rusească”.

„Oficial! Filip se retrage de la conducerea fracțiunii”, titrează Ziarul de Gardă. Acesta a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, și scrie că  „Uneori trebuie să știi să te retragi, să reflectezi asupra stării de lucruri de moment, ca să reușești apoi să iei decizii care ar avantaja echipa din care faci parte”. ZdG a scris că funcția lui Pavel Filip urmează a fi preluată de deputatul Dumitru Diacov, care ocupă, în prezent, funcția de vicepreședinte al fracțiunii. Astfel, în locul lui Diacov, în funcția de vicepreședinte al fracțiunii urmează a fi numit deputatul Vladimir Cebotari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău