Dereck J. Hogan: Pentru un nou program Millennium Challenge Corporation, R.Moldova trebuie să intensifice lupta împotriva corupției

  • 20 August 2019 12:22
Dereck J. Hogan: Pentru un nou program Millennium Challenge Corporation, R.Moldova trebuie să intensifice lupta împotriva corupției

Republica Moldova nu a putut beneficia până acum de un nou program financiar de la Millennium Challenge Corporation din cauza corupției care a devenit din ce în ce mai prezentă, a menționat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, după o întrevedere avută cu ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan.

Diplomatul american și-a arătat sprijinul pentru ca Republica Moldova să poată beneficia de un nou program al acestei corporații, dar una dintre precondițiile esențiale este intensificarea luptei împotriva corupției, a mai subliniat ministrul de Externe, într-un mesaj pe Facebook.

Millennium Challenge Corporation sau Corporația Provocările Mileniului a finanțat în Republica Moldova programul Compact, în valoare de 262 de milioane de dolari americani, având scopul de a spori productivitatea agricolă, a promova securitatea alimentară și a acorda acces la piețe prin drumuri mai sigure.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău