Deputatul Vladimir Bolea a discutat cu reprezentanții misiunii diplomatice a Republicii Populare Chineze la Chișinău

  • 09 Noiembrie 2021 11:45
Deputatul Vladimir Bolea a discutat cu reprezentanții misiunii diplomatice a Republicii Populare Chineze la Chișinău

Președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Vladimir Bolea s-a întâlnit cu reprezentanții Ambasadei Republicii Populare Chineze în Republica Moldova. La întrevedere au participat și Igor Chiriac, secretarul Comisiei juridice, numiri și imunități și Marcela Nistor, membră a Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Dialogul a vizat dinamica ascendentă a relațiilor bilaterale și importanța impulsionării dialogului parlamentar. 

Președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară a remarcat deschiderea Republicii Moldova pentru o cooperare eficientă cu Republica Populară Chineză, în special dezvoltarea relațiilor comerciale.

“Suntem interesați în dezvoltarea unor relații bazate pe respect reciproc și mizăm pe suportul Chinei în acest sens. Ne dormim să avansăm atât la nivel diplomatic, cât și economic prin creșterea exportului de mărfuri moldovenești și atragerea investițiilor străine în țara noastră”, a declarat Vladimir Bolea.

Oficialii au trecut în revistă și perspectivele de implementare a mai multor proiecte comune, dar și posibilitatea de a include țara noastră în formatul de cooperare China și țările Central și Est Europene ”17+1”, ca țară terță beneficiară, și lansarea proiectelor moldo-sino-ungare în domeniul managementului apelor.   

Reprezentanții Ambasadei Republicii Populare Chineze au exprimat disponibilitatea de a oferi tot sprijinul necesar autorităților de la Chișinău în procesul de modernizare a țării și au salutat, astfel, parcursul european al Republicii Moldova.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău