Deputatul PAS Andrian Cheptonar: Moscova este derutată că la Tiraspol este liniște și încearcă să pună presiune pe regiune

  • 27 Februarie 2023 09:04
Deputatul PAS Andrian Cheptonar: Moscova este derutată că la Tiraspol este liniște și încearcă să pună presiune pe regiune

Agitarea de către Moscova a unui potențial pericol care planează asupra regiunii transnistrene nu este nimic altceva decât o nouă fază a războiului hibrid dus de Rusia împotriva Republicii Moldova și Ucrainei. De această părere este deputatul PAS, membru al Comisie securitate națională, apărare și ordine publică, Andrian Cheptonar, în cadrul emisiunii Impact Global de la TVR Moldova.

„Este o operațiune de dezinformare ca parte tipică a războiului hibrid împotriva lumii libere, este vorba despre Chișinău, dar și despre Kiev. Moscova este derutată că la Tiraspol este liniște, că autoritățile de acolo nu-și doresc o escaladare. Cei de la Kremlin își doresc să pună presiune. Asistăm la un joc intern în regiunea transnistreană, în care FSB încearcă să provoace trupele de acolo care nu-și doresc să lupte nici cu ucrainenii și nici cu noi”, a subliniat Andrian Cheptonar la TVR MOLDOVA.

Cheptonar susține că Republica Moldova este în afara oricărui pericol atât timp cât rușii nu reușesc nimic pe fronturile din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
11
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău