Deputatul cu cea mai scumpă casă vrea locuință socială de la stat (Ziarul National)

  • 12 Martie 2014 09:15
Deputatul cu cea mai scumpă casă vrea locuință socială de la stat (Ziarul National)

REVISTA PRESEI DIN 12 MARTIE

Cine a pierdut contactul cu realitatea: Putin, Obama, Merkel sau noi? La această întrebare incearcă să răspundă analistul Victor Chirilă în Adevărul de astăzi. Expertul constată că evenimentele au luat din nou prin surprindere America și au șocat Uniunea Europeană. Nici una, nici alta nu au fost pregătite pentru a face față unui astfel de scenariu, nu reușesc să oprească agresiunea rusă împotriva Ucrainei, nu par a fi decise să ridice mănușa aruncată de Rusia. Nici una, nici alta nu doresc să recunoască că Putin le-a impus un joc geopolitic cu potențiale consecințe dezastruoase pentru întreagă regiune, nu doar pentru Ucraina. Decizia lui Putin de a invada Ucraina nu este altceva decât continuarea politicii sale de reinstaurare a dominației ruse în spațiul post-sovietic, asigurând, astfel, incontestabilitatea statutului Rusiei de mare putere a lumii multipolare de mâine, conchide autorul.

Apartamente la superofertă pentru unșii poporului, titreaza Adevărul. Aflați la final de mandat, 47 de deputați solicită Guvernului să identifice și să le aloce teren în centrul Chișinăului, pentru construirea unul bloc doar al lor, al parlamentarilor. O parte dintre semnatari, însă, n-au de ce să-și facă probleme din pricina condițiilor de trai, observa publicatia, referindu-se la declarațiile pe venit ale demnitarilor.

Deputatul cu cea mai scumpă casă vrea locuință SOCIALĂ de la stat, titrează Ziarul National. Chiar dacă indica în declarația sa de avere pentru anul 2012 trei case estimate la peste șapte milioane de lei și situate în una dintre cele mai prestigioase zone ale orașului, fostul deputat Valeriu Guma nu s-a sinchisit să se îmbulzească printre deputații care au semnat solicitarea pentru locuințe. În lista se mai regaseste și numele liberal-democratului Chiril Lucinschi, cunoscut drept un prosper om de afaceri, proprietarul a două apartamente și al unei case în Chișinău, dar și al unei vile în Odesa, Ucraina.

Referindu-se la același subiect, Timpul se întreabă dacă ei, aleșii poporului, nu-și pot cumpăra un apartament la prețuri de piață, atunci ce să facă o familie tânără? Iar dacă își permit, de ce mai au nevoie de un bloc nou?

Ziarul Național îl citează pe fostul deputat comunist Vadim Mișin, care a plecat din PCRM în vara anului 2012. El a publicat o scrisoare deschisă adresată lui Vladimir Voronin și îl îndeamnă pe acesta să nu mai declare în public că deputații care au părăsit PCRM-ul ar fi fost cumpărați. Mișin îi amintește liderului PCRM că familia sa nu s-a îmbogățit de când a intrat în politică, în comparație cu familia Voronin. Nu avem păduri, vii, palate și o mulțime de mașini, a declarat Mișin și l-a amenințat pe fostul său coleg că va dezvălui adevăratul motiv care l-a determinat să plece din PCRM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău