Deputații PSRM boicotează ședința Parlamentului

  • 07 Februarie 2019 11:30
Deputații PSRM boicotează ședința Parlamentului

Deputații socialiști boicotează ședința de astăzi a Parlamentului. Într-o declarație făcută publică, PSRM califică ședința un „spectacol politic ordinar al guvernării falimentare”, care încearcă „să adopte în grabă o serie de decizii și numiri în funcții, populiste”.

Parlamentul s-a întrunit astăzi în prima ședință din sesiunea de primăvară, urmând să numească patru directori ai ANRE, să ia act de demisia președintelui Curții de Conturi Veaceslav Untilă și ar urma să-l numească pe liderul fracțiunii PDM, Marian Lupu, în această funcție

Parlamentul are pe agendă și două proiecte de legi, elaborate de deputați ai Partidului Democrat care prevăd acordarea unui suport unic de 600 de lei, în preajma Paștelui, pensionarilor și beneficiarilor de alocații sociale care au venituri mai mici de 2000 de lei lunar și acordarea unui ajutor lunar de 200 de lei pentru fiecare copil până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Pentru primul proiect ar fi necesare 360 de milioane de lei, iar pentru al doilea, aproximativ 1,6 miliarde de lei anual.

Cele două inițiative au fost anunțate recent de liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Deputații din opoziție au criticat cele două proiecte, considerându-le drept populiste electorale și fără acoperire financiară.

Chiar dacă Guvernul va aviza pozitiv cele două inițiative, actualul Parlament le va putea vota doar într-o lectură, urmând să fie adoptate deja de următorul Legislativ.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău