Deputații ”Pro Moldova” propun convocarea Legislativului în ședință plenară pentru a aproba o serie de modificări la legislația în vigoare

  • 20 Octombrie 2020 13:27
Deputații ”Pro Moldova” propun convocarea Legislativului în ședință plenară pentru a aproba o serie de modificări la legislația în vigoare

Deputații ”Pro Moldova” propun convocarea Legislativului în ședință plenară pentru a aproba o serie de modificări la legislația în vigoare, și a ajusta mecanismele de distribuire a mijloacelor financiare către autoritățile locale. Modificările țin de distribuirea banilor din Fondul Național de Dezvoltare Regională și din Fondul Rutier. Anunțul a fost făcut astăzi de deputații Andrian Candu și Corneliu Padnevici, în cadrul unui briefing.

Proiectul de lege vine să asigure dezvoltarea infrastructurii satelor prin redistribuirea inteligentă a surselor alocate astfel încât rezultatul să fie conform aspirațiilor anunțate de candidații la funcția de președinte în alegerile din 2020.

Proiectul prevede ca o parte din banii colectați pentru fondul rurier să rămână în bugetele locale, iar pe lângă asta, statul să fie obligat prin lege să mărească fondul de dezvoltare regională.

Andrian Candu susține că până astăzi niciun partid nu a semnat pentru inițiativa privind convocarea ședinței Parlamentului înaintată de Pro Moldova la care ar urma să fie discutate inițiativele propuse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău