Deputații Partidului Șor boicotează ședința Parlamentului

  • 03 Februarie 2022 11:09
Deputații Partidului Șor boicotează ședința Parlamentului

Deputații din fracțiunea Partidului Șor nu participă la ședința de astăzi a Parlamentului. Este o formă de protest, a precizat deputata Marina Tauber, la un briefing de presă înaintea ședinței.

Parlamentara a acuzat că în legislativ nu mai există dezbateri pe conținut și nici diversitate de opinii, iar „toate deciziile care se iau se raportează exclusiv la interesele clanurilor care au acaparat toată puterea acum aproximativ jumătate de an”, transmite IPN.

Ea a mai afirmat că justiția televizată, perchezițiile și reținerile cu mascați vizează exclusiv oameni aflați în opoziție cu sistemul.

Marina Tauber și-a îndreptat acuzațiile și spre „alți deputați din opoziție”, spunând că nu înțelege de ce aceștia nu semnează proiectul moțiunii de cenzură pregătit de Partidul Șor. 

Miercuri au fost reținuți cinci foști deputați, printre care și Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Sergiu Sîrbu, care sunt în prezent în Partidul Șor. Alți doi foști parlamentari reținuți sunt Anatolie Zagorodnîi și Artur Reșetnicov. Toți sunt cercetați pentru îmbogățire ilicită, iar cazurile sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate pe faptul coruperii unor parlamentari pentru părăsirea fracțiunii din care făceau parte.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău