Deputații, în dialog cu persoanele vârstnice: „Ne dorim o comunicare cât mai bună”

  • 04 Octombrie 10:36
Deputații, în dialog cu persoanele vârstnice: „Ne dorim o comunicare cât mai bună”

Parlamentul a fost vizitat astăzi de un grup de persoane în etate, beneficiari ai proiectelor implementate în Republica Moldova de către organizația internațională „HelpAge International”. Respectiva organizație ajută persoanele în etate să-și revendice drepturile, să depășească discriminarea și sărăcia, astfel încât să poată duce o viață demnă, sigură, activă și sănătoasă.

Oaspeții a avut ocazia să discute cu deputații din Comisia protecție socială, sănătate și familie, în sala de ședințe plenare. Secretara comisiei, Maria Pancu, a ținut să asigure persoanele vârstnice că deputații și în continuare vor fi vocea lor în Parlamentul țării și vor face totul pentru ca acești oameni să ducă o viață decentă și frumoasă, alături de copii și nepoți. 

Membrul comisiei, Dorian Istratii, a adus exemple concrete de proiecte de lege privind protecția socială a populației, inclusiv a persoanelor vârstnice: „În această perioadă complicată, venim cu tot mai multe inițiative sociale, majorăm prestațiile și indemnizațiile, ajutorul în perioada rece a anului, alte ajutoare și plăți compensatorii”.  

Evghenia Cojocari, membra Comisiei drepturile omului și relații interetnice, i-a îndemnat pe seniori să susțină eforturile deputaților de a îmbunătăți legislația care îi vizează. „Ne dorim o comunicare cât mai bună. Suntem interesați să ne bazăm pe înțelepciunea dumneavoastră, pe așteptări și recomandări care să vă schimbe viața în bine”, a subliniat Evghenia Cojocari.

Participanții la întâlnire, veniți din diferite localități din țară, au transmis parlamentarilor mai multe solicitări care să conducă la o calitate mai mare a serviciilor sociale acordate persoanelor în etate. Ei au primit asigurări că propunerile lor vor fi examinate cu atenție. 

Vizita la Parlament a grupului de persoane în etate și discuțiile cu deputații au avut loc în contextul Zilei internaționale a persoanelor vârstnice, marcată pe data de 1 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Thu
5
Fri
7
Sat
9
Sun
9
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău