Deputații care au semnat pentru independența R.Moldova cer ReUnirea cu România

  • 22 Martie 2018 12:19
Deputații care au semnat pentru independența R.Moldova cer ReUnirea cu România

Deputatul în Primul Parlament Vasile Nedelciuc a anunțat că peste 80 de semnatari ai declarației de Independenței au semnat pentru Unirea cu România, iar numărul lor ar putea să crească.

Semnatarii Declarației de Independență a Republicii Moldova militează pentru Reunirea cu România. Peste 80 de semnatari ai Declarației de Independență au semnat pentru Unirea cu România, iar numărul lor ar putea să crească, a declarat Vasile Nedelciuc, unul dintre deputații din primul Parlament al Republicii Moldova. El a subliniat că, în temeiul Declarației de Independență a Republicii Moldova de a-și alege liber viitorul, deputații primului Parlament  susțin declarațiile de Unire semnate de peste 100 de localități din R. Moldova.

„Ne exprimăm susținere și solidaritatea cu opțiunea firească a localităților din republica Moldova, în continuă creștere, care au adoptat declarațiile locale de unire cu România și care exprimă năzuința legitimă a celor care își doresc un viitor european acasă, de a trăi într-un stat puternic și unitar și reprezintă unica șansă de a opri exodul generației tinere în afara țării.”, spune Vasile Nedelciuc.  

În declarație se atenționează faptul că Republica Moldova nu își poate controla în prezent o parte a teritoriului său, nu își poate asigura securitate și despre pericolul care vine dinspre Federația Rusă în acest context. De asemenea, deputații primului Parlament și-au exprima dezamăgirea față de clasa politică actuală și îngrijorarea față de declarațiile care vin dinspre instituția prezidențială care ar instiga la învrăjbirea dintre minoritățile naționale și majoritatea românească a populației.

Deputații primului Parlament au cerut actualilor parlamentari să se întrunească într-o ședință solemnă pe 27 martie, precum și organizarea unei ședințe comune a Legislativelor de la București și Chișinău la care să fie stabilită o foaie de parcurs pentru unirea celor două state românești. 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău