Deputații Blocului ACUM cer implicarea urgentă a Chișinăului în cazul cetățeanului dispărut din propria casă, din stânga Nistrului

  • 10 Ianuarie 2020 13:47
Deputații Blocului ACUM cer implicarea urgentă a Chișinăului în cazul cetățeanului dispărut din propria casă, din stânga Nistrului

Deputații Blocului ACUM le cer autorităților de la Chișinău să intervină de urgență în cazul cetățeanului Alexandru Rjavitin, care a dispărut din propria casă din stânga Nistrului în luna decembrie anul trecut și despre care nu se mai cunoaște nimic.

Președinta Comisiei parlamentare pentru drepturile omului și relații interetnice, Doina Gherman, a declarat astăzi într-o conferință de presă că există suspiciuni rezonabile că Alexandru Rjavitin ar fi fost răpit de structurile controlate de regimul separatist de la Tiraspol. Ea i-a cerut Biroului pentru Reintegrare și Procuraturii Generale să ofere mai multe informații despre acest caz, dar și să intervină pentru a-i asigura cetățeanului din stânga Nistrului cel puțin un avocat și un medic.

În același timp, deputatul Oazu Nantoi, expert în problema transnistreană nu exclude ca Alexandru Rjavitin să fie șantajat și torturat.

Anterior Alexandru Rjavitin a fost înrolat în structurile paramilitare din stânga Nistrului, și în august 2015 a reușit să evadeze, acuzând grave abuzuri și încălcări ale drepturilor sale. El ar fi dispărut din propria casă din localitatea Pervomaisc, r-l Slobozia, din regiunea transnistreană la 18 decembrie, a anunțat anterior Asociația Promo-Lex.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, vicepremierul pentru reintegrare, Alexandru Flenchea, scria la 30 decembrie 2019 că va solicita informații de la partea transnistreană, precum și va informa OSCE. Oficialul susținea că va verifica veridicitatea datelor și va conlucra cu avocații și cu familia tânărului, „dacă aceștia vor decide să colaboreze cu autoritățile constituționale”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău