Deputații blocului ACUM au solicitat Serviciului Fiscal de Stat informații despre legea amnistiei capitalului

  • 22 Aprilie 2019 15:58
Deputații blocului ACUM au solicitat Serviciului Fiscal de Stat informații despre legea amnistiei capitalului

Deputații blocului politic ACUM au semnat un demers către Serviciul Fiscal de Stat prin care solicită informații exhaustive despre legea amnistiei capitalului.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a comunicat pe rețelele sociale deputatul fracțiunii platformei DA, Alexandru Slusari, care a argumentat solicitarea prin faptul că legea "nu este altceva decât un mijloc util pentru legalizarea miliardelor furate din sistemul bancar al Republicii Moldova, precum și deschiderea unei căi pentru spălarea banilor murdari".

"Recent despre acest pericol Moldova a fost sesizată de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, care a recomandat abrogarea acestui act normativ, adoptat contrar poziției societății civile și a partenerilor externi", a menționat Slusari.

Potrivit lui, "nu este departe timpul când toți cei care au realizat schema de Laundramat (o operațiune de amploare de spălare a banilor prin intermediul sistemului judiciar moldovenesc - "I."), devalizarea imensă a sistemului bancar din țara noastră și legalizarea acestor operațiuni mârșave vor răspunde în conformitate cu legislația națională și internațională".

După cum a informat anterior INFOTAG, legea privind declararea voluntară a averii și stimularea fiscală (sau așa-numita "amnistie fiscală") a fost adoptată de Parlamentul Republicii Moldova la sfârșitul lunii iulie 2018. Legea prevede că posibilitatea de a declara bunurile și mijloacele financiare nedeclarate anterior cu achitarea unei taxe la bugetul de stat în mărime de 3% (mai târziu 6%) din valoarea totală declarată. Legea a provocat critici serioase atât din partea societății civile, cât și din partea partenerilor internaționali și a instituțiilor financiare (inclusiv FMI), care au văzut în modificările legislative "o posibilitate de legalizare a fondurilor ilegale".
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău