Deputații au aprobat modificările la Bugetul de stat pentru anul 2022, la Bugetul asigurărilor sociale și medicale. M. Popșoi: Opoziția a ratat șansa să sprijine proiecte importante pentru cetățeni

  • 08 Septembrie 2022 11:25
Deputații au aprobat modificările la Bugetul de stat pentru anul 2022, la Bugetul asigurărilor sociale și medicale. M. Popșoi: Opoziția a ratat șansa să sprijine proiecte importante pentru cetățeni

Parlamentul s-a întrunit astăzi într-o ședință extraordinară. Deputații au aprobat modificările la Bugetul de stat pentru anul 2022, la Bugetul asigurărilor sociale și medicale.

Totodată, majoritatea PAS a aprobat și proiectul care prevede majorarea numărului de secretari de stat în Guvern.

Opoziția a lipsit de la ședință.  Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi a calificat boicotul drept regretabil și a spus că deputații din opoziție au ratat șansa de a sprijini proiecte importante care contribuie la ajutorul cetățenilor, precum creșterile salariale și îndemnizațiile sociale.

„Constat cu regret încă o dată lipsa colegilor din opoziție. Au ratat șansa de a sprijini proiecte importante  care contribuie la ajutorul cetățenilor, creșterile salariale, îndemnizațiile sociale. E regretabil că au decis să boicoteze această ședință. Or dacă medicii, profesorii, polițiștii, pompierii ar avea aceeași atitudine față de activitatea lor cum o au colegii noștri din opoziție, nu știu unde ar ajunge această țară” a menționa Mihai Popșoi.

Potrivit proiectelor aprobate astăzi, veniturile bugetului de stat vor crește cu circa cinci miliarde de lei, cheltuielile – cu 3 miliarde.

Banii în plus vor fi folosiți inclusiv pentru acordarea unor suplimente unice la pensiile mici, majorarea indemnizației lunare pentru îngrijirea copilului și creșterea salariilor bugetarilor.

Sesiunea ordinară de toamnă-iarnă urmează să înceapă  săptămâna viitoare, pe 15 septembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:6,69 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău