Deputații, despre Guvernul Filip, după 100 de zile de activitate

  • 28 Aprilie 2016 19:11
Deputații, despre Guvernul Filip, după 100 de zile de activitate

În cele 100 de zile de activitate guvernul a reușit să stabilizeze situația politică și economică, potrivit majorității parlamentare.

În același timp, opoziția a criticat dur activitatea guvernului, cerând demiterea acestuia.

De la învestirea sa, guvernul nu a reușit să asigure nici politica bugetar-fiscală, nici bugetul de stat pentru anul curent. Este un guvern neprofesionist, care nu reușește să facă față provocărilor, iar deputații socialiști vor prezent în curând o moțiune de cenzură împotriva acestuia, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon.

O opinie similară a exprimat și liderul fracțiunii PLDM, Tudor Deliu. Potrivit acestuia, în pofida intențiilor anunțate, guvernul nu a reușit să promoveze reforme nici în domeniul justiției, nici în cel economic.

Pe de altă parte, liderul PL Mihai Ghimpu, a cărui formațiune face parte din majoritatea parlamentară care a votat guvernul, a declarat că având în vedere situația în care se afla Republica Moldova când și-a început mandatul, executivul condus de Pavel Filip a reușit sa facă față provocărilor.

Amintim că guvernul Filip a fost învestit în contextul unei ample crize economice și politice, iar procedura de învestire a fost însoțite de ample proteste stradale. Manifestanții chemați de opoziție au înconjurat sediul parlamentului și chiar au pătruns cu forța în interiorul acestuia.

Pavel Filip este exponentul Partidului Democrat, candidatura sa fiind propusă președintelui Nicolae Timofti, după ce acesta o respinsese pe cea a prim-vicepreședintelui PDM, Vlad Plahotniuc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,03 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău