Deputați ai Adunării Populare a Găgăuziei: „Găgăuzia nu este teritoriul lui Șor”

  • 02 August 2023 13:16
Deputați ai Adunării Populare a Găgăuziei: „Găgăuzia nu este teritoriul lui Șor”

Un grup de deputați ai Adunării Populare a Găgăuziei au susținut un briefing marți, 1 august, unde au declarat că „Găgăuzia nu este teritoriul lui Șor”. Mai mult, aceștia o îndeamnă pe noua bașcană să nu facă presiuni asupra Adunării Populare, transmite Radio Chișinău.

Găgăuzia nu este o celulă a Partidului ȘOR, sau a oricărei alte structuri de partid. Nu vom permite cuiva să manipuleze opinia publică pentru a-și rezolva problemele de partid-clan în detrimentul poporului găgăuz. Nu vom permite să se facă un contrast între poporul găgăuz și poporul moldovean", a menționat Gheorghe Leiciu, scrie grt.md.

Un alt vicepreședinte al Adunării Populare a Găgăuziei, Nicolae Ormanji, a declarat că în Găgăuzia trăiesc oameni cu opinii și convingeri diferite, nu doar susținători ai lui Șor.

La rândul său, deputatul Nicolai Ivanciuk a menționat că nu își dorește să devină o unealtă în „confruntarea cu Chișinăul”.

Suntem împotriva faptului că proiectul politic „Găgăuzia”, noua echipă încearcă să-l transforme într-un proiect de partid al partidului Șor. Noi ne vom opune acestui lucru”, a punctat Ivanciuk.

Amintim că, mai mulți simpatizanți ai fostului Partid Șor au manifestat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Comrat, cerând Adunării Populare, adică legislativului local, să aprobe de urgență componența noului Comitet Executiv. Mai mulți reprezentanți ai Adunării Populare, inclusiv președintele Dmitri Konstantinov, au declarat că decizia cu privire la noua componență a Comitetului Executiv, un fel de guvern al regiunii autonome găgăuze, trebuie examinată fără grabă, respectând procedurile prevăzute de lege.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău