Deputata Marina Tauber, obligată de procurori să nu părăsească R.Moldova pe un termen de 60 de zile. Aceasta este învinuită în dosarul fraudei bancare

  • 27 Mai 17:28
Deputata Marina Tauber, obligată de procurori să nu părăsească R.Moldova pe un termen de 60 de zile. Aceasta este învinuită în dosarul fraudei bancare

Vicepreședinta Partidului Șor, deputata Marina Tauber, a fost citată astăzi la Procuratura Anticorupție unde i s-a înaintat oficial învinuirea pe capetele de acuzare pentru care i-a fost ridicată ieri imunitatea parlamentară, a spus pentru Radio Chișinău purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

„Aceasta este învinuită în dosarul fraudei bancare, pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare a banilor în proporții deosebit de mari și pentru escrocherie. În procesul de audiere, ea s-a abținut să dea declarații, solicitând termen pentru a face cunoștință cu învinuirea formulată și pentru a se pregăti de audieri. Ea nu recunoaște vina în infracțiunile incriminate. În privința acesteia a fost aplicată măsura preventivă sub obligația de a nu părăsi țara pe un termen de 60 de zile”.

Amintim că ieri Parlamentul a votat ridicarea imunități parlamente a deputaților Ilan Șor și Marina Tauber.

Deputații Marina Tauber și Ilan Șor sunt vizați în raportul Kroll privind frauda bancară. Ambii pledează nevinovați.

Ilan Șor a fost condamnat în 2017 la șapte ani și jumătate de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani. Decizia de condamnare a fost contestată la Curtea de Apel, iar examinarea cauzei durează deja de mai mulți ani. În vara anului 2019, după debarcarea guvernării PD, deputatul Ilan Șor a fugit din Rep. Moldova, fiind dat în căutare internațională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
5,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Mon
18
Tue
19
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău