Deputata Marina Tauber, citată la Procuratură pentru a fi audiată pe două capete de acuzare

  • 27 Mai 2022 11:38
Deputata Marina Tauber, citată la Procuratură pentru a fi audiată pe două capete de acuzare

Vicepreședinta Partidului Șor, deputata Marina Tauber, a fost citată la această oră (12.00) la Procuratura Anticorupție pentru a fi audiată în dosarul frauda bancară.

Ea a spus că va merge la Procuratură să răspundă la întrebările procurorilor și va colabora cu ancheta „astfel încât toți cei care se fac vinovați de furtul din sistemul bancar să răspundă conform legii”.

Reprezentanții Procuraturii au declarat pentru presă că ea urmează să fie pusă sub învinuire pe două capete de acuzare – escrocherie și spălare de bani.

Amintim că ieri Parlamentul a votat ridicarea imunități parlamente a deputaților Ilan Șor și Marina Tauber.

În cererile de ridicare a imunității, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a invocat că acuzatorii ar deține suficiente probe pentru a trimite în judecată cauzele penale în care este vizat Ilan Șor. El a spus că procurorii au probe concludente că deputatul Ilan Șor a preluat controlul activității băncilor comerciale BEM, Unibank și Banca Socială, în scopul finanțării activității infracționale a grupului criminal organizat condus de Șor inclusiv a organizației criminale conduse de Vlad Plahotniuc.

Deputații Marina Tauber și Ilan Șor sunt vizați în raportul Kroll privind frauda bancară. Ambii pledează nevinovați.

Ilan Șor a fost condamnat în 2017 la șapte ani și jumătate de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani. Decizia de condamnare a fost contestată la Curtea de Apel, iar examinarea cauzei durează deja de mai mulți ani. În vara anului 2019, după debarcarea guvernării PD, deputatul Ilan Șor a fugit din Rep. Moldova, fiind dat în căutare internațională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău