Deputata Maria Ciobanu îi cere lui Sergiu Sîrbu să-și retragă plângerea împotriva activistului Pavel Grigorciuc, care l-a agresat (REVISTA PRESEI)

  • 24 Martie 2019 15:34
Deputata Maria Ciobanu îi cere lui Sergiu Sîrbu să-și retragă plângerea împotriva activistului Pavel Grigorciuc, care l-a agresat (REVISTA PRESEI)

„În timp ce politicienii se ceartă, Rusia continuă să distrugă Republica Moldova, atenționează Timpul, care amintește despre înființarea unei „Reprezentanțe a Transnistriei la Moscova”, în toiul campaniei electorale și în timp ce Președintele Dodon umbla după caii morți ai „partenerului strategic” la Moscova, iar Chișinăul, în semn de bunăvoință recunoștea actele de studii și numerele de înmatriculare transnistrene și cumpăra curent de la Kuciurgan. Șeful așa numitei reprezentanțe a fost numit un oarecare Leonid Manakov.

La 19 Martie 2019, la Geneva, în cadrul celei de-a 45-a ședință, a Consiliului ONU pentru Drepturilor Omului, a fost prezentat Raportul Grupului Interguvernamental de Lucru privind implementarea eficientă a Declarației de la Durban. În cadrul ședinței plenare a luat cuvântul Leonid Manakov, unde a prezentat un discurs profund ofensator în adresa Republicii Moldova. Această diversiune a fost posibilă, grație infiltrări lui Manakov în sala de ședințe de către o instituție controlata de FSB-ul rusesc, numită „Asociația internațională a compatrioților Ruși” («Международный совет российских соотечественников»), care, în mod inexplicabil activează sub acoperire în cadrul ONU de la Geneva, sub paravanul asocierii cu departamentul relațiilor publice a ONU, scrie Timpul. Presa de la Tiraspol a prezentat total distorsionat acest „eveniment”, ca pe un triumf al diplomației transnistrene. Publicația denunță faptul că nu a existat nicio reacție oficială a autorităților moldovenești la această provocare rusească. Rusia implementează metodic agenda sa față de Republica Moldova subminând-o oriunde are posibilitatea să o facă”, atenționează Timpul. 

Ziarul de Gardă relevă într-un reportaj video „firmele care au transportat votanții transnistreni în ziua alegerilor”. La scrutinul electoral din 24 februarie 2019, şi-au exercitat dreptul la vot şi 37 de mii de cetăţeni din stânga Nistrului. E o participare record dacă ţinem cont de faptul că, la alegerile parlamentare din 2014, la urne s-au prezentat doar 9,2 mii de alegători transnistreni. O explicaţie ar fi şi cea că, în ziua alegerilor parlamentare, votanţii din stânga Nistrului au fost aduşi organizat la secţiile de votare. În ziua scrutinului parlamentar, reporterii ZdG au identificat mai multe unităţi de transport care transportau votanţi transnistreni la secţiile de votare de peste Nistru. O parte din vehiculele cu care aceştia au venit, au fost închiriate de la câteva firme înregistrate în dreapta Nistrului. Totodată, în transportarea alegătorilor a fost implicată şi o firmă din regiunea transnistreană. Comisia Electorală Centrală, însă, nu a calificat drept o încălcare transportarea organizată a alegătorilor la secţiile de votare, dacă aceştia nu sunt influenţaţi în alegerea lor”, scrie Ziarul de Gardă.

Deputata Maria Ciobanu îl îndeamnă pe democratul Sergiu Sîrbu, prin intermediul unei scrisori deschise, să își retragă plângerea pe care a depus-o la poliție împotriva activistului Pavel Grigorciuc după incidentul de joi, informează Cotidianul. Ea susține că democratul este „folosit” în cele mai murdare jocuri parlamentare. „Este alegerea ta și nu am cum să te ajut. Un lucru însă ți-l cer în calitate de profesoară și colegă de Legislativ: retrage cererea pe care ai scris-o la poliție, învinuindu-l pe fostul tău coleg, tânărul Pavel Grigorciuc. Știi bine că nu ți-a cauzat nicio leziune corporală, că a fost o reacție neinspirată la insultele tale bădărănești. Justiția stăpânului tău îl va priva de libertate, iar pe conștiința ta se va mai încrusta o ticăloșenie… Fii bărbat, Sergiu, încearcă să spui și magicul cuvânt NU!”, l-a îndemnat Maria Ciobanu. Pavel Grigorciuc a primit mandat de arest pe un termen de 30 de zile. El riscă până la 5 ani de închisoare. Joi, după ședința de constituire a noului Legislativ, activistul Pavel Grigorciuc și deputatul PDM Sergiu Sîrbu, foști colegi în cadrul PCRM, s-au întâlnit în preajma unui local din centrul capitalei. Grigorciuc susține că i-a dat o palmă lui Sîrbu, în timp ce democratul spune că „numai nu palmă a fost” și că a suferit o comoție, fiind spitalizat, notează Cotidianul.

Presa de la Chișinău apreciază și meciul de tenis de ieri dintre jucătorul moldovean Radu Albot și vedeta tenisului mondial Roger Federer. A luptat eroic, însă a fost învins de Roger Federer. Radu Albot părăseşte turneul de la Miami după ce a fost la un pas de performanţa carierei, titrează Adevărul. Tenismanul moldovean Radu Albot (29 de ani) a confirmat forma extraordinară în care se află şi l-a învins în primul set, la turneul ATP Masters 1000 Miami, pe Roger Federer (37 de ani). Elveţianul însă a revenit spectaculos şi a câştigat celelalte două seturi.

Cotidianul reține ce a spus Federer despre Albot, după meci. În conferința de presă de după meci Federer a avut multe cuvinte frumoase la adresa lui Radu Albot, care l-a impresionat prin curajul de care a dat dovadă. „M-am așteptat la un jucător cu o atitudine deosebită, pe care a și arătat-o, un tenismen de fundul terenului agresiv, care se mișcă bine și nu-i este teamă să vină la fileu. Problema e ca nu am jucat niciodată cu cu el. Nu am văzut niciun meci live al său”, a declarat Federe după meci. „Am știut că va fi greu. Am foarte mult respect față de acei jucători mici de statură, care trebuie să găsească un alt mod de a câștiga. Este un jucător grozav. Am fost impresionat”, a mai spus elvețianul, de trei ori câștigător al Miami Open.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
6,51 °C
cer senin
Umiditate:28 %
Vint:4,1 m/s
Tue
10 °C
Wed
12 °C
Thu
14 °C
Fri
15 °C
Sat
11 °C

Curs oficial BNM 06 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0354 -0.0863
USD 18.5436 0.1155
RON 4.1489 -0.0175
UAH 0.6769 0.0080
RUB 0.2405 0.0057
Arhivă Radio Chișinău