Deputat: Prin declarațiile sale de-a lungul anilor, Dodon a insultat de sute de ori mai mulți oameni decât Furtună vreodată o va face

  • 08 Septembrie 2020 14:52
Deputat: Prin declarațiile sale de-a lungul anilor, Dodon a insultat de sute de ori mai mulți oameni decât Furtună vreodată o va face

Reprezentantul Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS), Dumitru Alaiba, a venit cu o reacție după ce președintele Igor Dodon a cerut demisia direcorului Agenției Naționale Pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, care a declafat că, în toată lumea, inclusiv R.Moldova, mor din cauza COVID-19 cei care sunt o „povară” din cauza bolilor pe care le suferă.

Astfel, susține că Igor Dodon are dreptate în acest caz, dar e ultimul care ar trebui să judece „declarațiile inadecvate” ale altora.
„Demiteți-l pe Furtună, după asta aplicați exact aceeași regulă și pe Dodon. Prin declarațiile sale de-a lungul anilor, Dodon a insultat de sute de ori mai mulți oameni decât Furtună vreodată o va face. Nu o dată a insultat diaspora - oamenii noștri plecați peste hotare. A insultat veteranii din transnistria - pe cei vii și pe cei căzuți la datorie. A insultat femeile cu misoginismul său nu o singură dată. A insultat reprezentanții practic a tuturor minorităților. A insultat țările vecine care ne-ar putea fi prietene; le-a insultat populația și demnitatea. A insultat jurnaliștii și membrii societății civile când aceștia pur și simplu își fac munca cât de bine pot. A insultat oponenții politici oricând s-a simțit înțepat. Și mulți, mulți, mulți alții. Lista celor, în adresa cărora Dodon și-a permis „declarații inadecvate” este lungă, foarte lungă. Dodon ar trebui să aplice aceeași morală asupra propriei persoane și să-și dea demisia. Și cu siguranță nu el e persoana care are dreptul moral de a judeca „declarațiile inadecvate” ale altcuiva”, a declarat Dumitru Alaiba. 

Șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, a oferit unele explicații și și-a cerut scuze după ce ieri a declarat, la TVR Moldova, că persoanele care „au decedat de COVID-19 erau o povară”. El a spus, într-un briefing, că s-a referit la „povară” medicală și că ar fi fost înțeles eronat.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău