Deputat PLDM: Legile adoptate de Parlament au menirea de a menține la putere Partidul Democrat

  • 31 Iulie 2017 14:22
Deputat PLDM: Legile adoptate de Parlament au menirea de a menține la putere Partidul Democrat

Legile adoptate de actuala guvernare în cadrul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului au menirea de a menține la putere Partidul Democrat, nu de a reforma instituțiile statului, afirmă deputații Partidului Liberal-Democrat.

Ei au declarat că mai multe proiecte de lege importante au rămas ne-examinate, iar propunerile lor de audiere a rapoartelor Guvernului și Procurorului General au fost respinse. Guvernarea adoptat, în schimb, mai multe legi care să îi asigure accesul în Parlament la următoarele alegeri, inclusiv cu sprijinul Partidului Socialiștilor, care mimează opoziția față de Partidul Democrat, a declarat deputatul PLDM, Iurie Țap. El a menționat aici schimbarea sistemului electoral și reforma Guvernului.

În replică, deputatul Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu, a declarat pentru Radio Chișinău că acestea sunt declarații politice și că Parlamentul a adoptat legi pe care le avea în program și Guvernul condus anterior de liberal-democrați.

Menționăm că Partidul Democrat, alături de Partidul Socialiștilor, a votat recent pentru schimbarea sistemului de vot din unul pe liste de partid, în unul de tip mixt, schimbare care nu a fost recomandată de Comisia de la Veneția și a fost contestată de mai mulți oficiali europeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău