Deputat PAS: Așteptăm acțiuni mai decise din partea a încă 3-4 ministere

  • 16 Iulie 2022 09:13
Deputat PAS: Așteptăm acțiuni mai decise din partea a încă 3-4 ministere

Remanierile guvernamentale sunt ultima soluție la care se va recurge dacă lucrurile nu se vor îmbunătăți în unele ministere. O spune deputatul Adrian Băluțel, potrivit căruia echipa PAS va oferi asistență actualilor miniștri, iar dacă schimbările vor întârzia să apară, se va recurge la demiteri. În același timp, unii ex-deputați spun că jumătate din actuala echipă guvernamentală ar trebui demisă, întrucât nu livrează rezultate, notează IPN.

Vicepreședintele AUR România, ex-deputatul Valeriu Munteanu, critică strategia de comunicare a Executivului și o califică drept ineficientă și deficitară. Potrivit lui Valeriu Munteanu, PAS se confruntă cu o acută criză de profesioniști, iar jumătate din Executiv ar trebui demisă din cauza lipsei de profesionalism.

„Au o problemă de cadre, o deficiență foarte mare în a selecta oameni care să poată lucra. În plus, există o discrepanță foarte mare între bucătăria lor internă și modul în care se comunică. Nimeni nu s-ar fi gândit că PAS va fi o catastrofă la nivelul comunicării. N-am mai întâlnit să fie numit un ministru fără ca să aflăm întâi că altul a fost demis. Cu o astfel de atitudine, PAS va avea în echipă doar oameni de 3 lei, un om serios nici nu va dori să vorbească despre asta. Cu jumătate din miniștrii actuali ar trebui să se despartă, pentru că au greșit adresa, chiar dacă sunt oameni de treabă”, a spus Valeriu Munteanu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

De cealaltă parte, reprezentanții guvernării spun că există discuții în privința eficienței a 3-4 ministere. Totuși, deputatul Adrian Băluțel spune că demiterea miniștrilor va avea loc doar după ce vor fi epuizate toate căile de sprijin a actualilor miniștri.

„Într-un Guvern asumat de un singur partid este normal să aibă loc schimbări de cadre. Oamenii pot fi direcționați către alte oportunități profesionale, unde se pot manifesta mai bine. Se așteaptă acțiuni și mișcări mai decise din partea a încă 3-4 ministere. Dar nu doar remanierile sunt unica metodă ca lucrurile să se schimbe într-un minister, ci înseamnă că trebuie de oferit mai mult suport unor colegi din ministere. Sunt domenii unde se dorește o viteză mai mare. Pe aceste domenii, dacă vom epuiza tot arsenalul de suport, asistență, evident că vor fi necesare remanierile. Admitem că sub presiunea evenimentelor, s-au admis erori de comunicare, dar nu sunt erori de strategie”, a spus deputatul PAS, Adrian Băluțel.

Recent, deputatul Vladimir Bolea fost numit în funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, după ce fostul ministru Viorel Gherciu a fost revocat. Vladimir Bolea a condus anterior comisia parlamentară agricultură și industrie alimentară.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:2,57 m/s
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Sat
11
Sun
11
Arhivă Radio Chișinău