Deputat, despre ședința Consiliului Suprem de Securitate: „De ce le mai convoacă Igor Dodon, dacă nu rezolvă nimic?”

  • 12 August 2020 15:43
Deputat, despre ședința Consiliului Suprem de Securitate: „De ce le mai convoacă Igor Dodon, dacă nu rezolvă nimic?”

Reprezentantul Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS), Sergiu Litvinenco, susține că ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate a fost inutilă, deoarece nu au fost găsite soluții pentru problemele de pe agenda discuțiilor.

„Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate de azi: 1) Pentru agricultură bani mai mulți nu avem. Deschidem cont ca populația să doneze. 2) Situația cu COVID-19 e gravă și nu prea există premize să se îmbunătățească. Dar și-n alte părți e rău… 3) Pe recuperarea miliardului furat, ni se spune că sunt progrese. Ni se aduc cifre, miliarde. Numai că banii, ca și în cazul perioadei lui Plahotniuc, sunt ”virtuali”. Adică nu sunt bani restituiți de facto. Mai mult decât atât, există riscul ca statul să trebuiască să plătească bani reali, nu virtuali, pornind de la acțiunile procurorilor din ultimul timp.

De aici și întrebarea: de ce mai convoacă Dodon aceste ședințe dacă nimic nu rezolvă? În mod normal, ar fi trebuit să se gândească la plecarea benevolă din funcție de vreme ce nimic ”nu i se primește”, a declarat Litvinenco. 

Președintele Igor Dodon a anunțat că, în cadrul CSS, pe lângă subiectele tradiționale legate de dosarul jafului bancar și concesionarea Aeroportului Chișinău, a fost discutată situația din agricultură, în urma secetei, precum și situația privind răspândirea COVID-19 și nivelul de pregătire a autorităților pentru perioada următoare.

 
 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău