Deputat: Despre faptul că Ștefan Gațcan urma să plece din PSRM se știa încă de la începutul lunii iunie

  • 03 Iulie 2020 08:18
Deputat: Despre faptul că Ștefan Gațcan urma să plece din PSRM se știa încă de la începutul lunii iunie

Despre faptul că deputatul Ștefan Gațcan urma să plece din PSRM se știa încă de la începutul lunii iunie. Despre acest lucru a anunțat deputatul Lilian Carp. Oficialul precizează că în târgul politic, după cortină, tot timpul se discută despre faptul când cineva vrea sau trebuie să plece, notează IPN.

„În condițiile în care nu a ieșit domnul Gațcan să explice ce l-a făcut, de ce a plecat, că a fost intimidat, de către cine a fost intimidat, de Pro Moldova sau de PSRM, noi trebuie să avem o claritate cine face acest joc. Sunt foarte multe semne de întrebare. Apare întrebarea dacă el este în România sau este în altă parte? Noi trebuie să avem mai multe informații, în caz contrar, consider că s-au trecut liniile roșii în ceea ce privește cum se face politică”, a declarat Lilian Carp în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul de televiziune Jurnal TV.


Deputatul Platformei DA Vasile Năstase afirmă că ceea ce s-a întâmplat cu deputatul Ștefan Gațcan nu s-au mai întâmplat niciodată în Republica Moldova. Totodată, SIS și Procuratura Generală ar trebui să vină cu niște răspunsuri, însă aceste au luat apă în gură, susține deputatul.

„Este într-adevăr ceva absolut ieșit din comun. Asemenea lucruri niciodată nu m-am gândit că e posibil să se întâmple într-o țară pretins europeană. Vorbim despre niște lucruri care se puteau întâmpla în vestul sălbatic sau un junglele din Africa, sau din America Latină. Este pur și simplu ceva incredibil ce s-a întâmplat. Să fie oprit un deputat cu imunitate, cineva să intre în mașină după asta să-l ducă la fracțiune. Am înțeles că a fost pălmuit și fizic și moral”, a menționat Vasile Năstase.

Deputatul PSRM Nicolae Pascaru este de părerea că astfel de lucruri s-au întâmplat și în trecut. În opinia sa, sistemul este într-un sabotaj.

Veaceslav Nedelea, deputat PDM declară că din cauza deputatul Ștefan Gațcan în societate a fost semănată confuzie, iar organele de drept nu vin cu informații in acest sens.

„Culmea, mai oameni buni! Faceți din Gațcan erou național. El nici ca medic nu va fi apreciat de colegii lui de breaslă. E un transfug, un om care a creat o confuzie în societate. Nimeni nu înțelege care este sensul adevărat al acțiunilor lui. Nu avem intervenția instituțiilor statului. Nimeni nu ne comentează, fără niciun fel de atitudine din partea instituțiilor care trebuie să raporteze societății”, a spus el.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău