Deplasarea persoanelor la secțiile de votare este strict monitorizată

  • 15 Noiembrie 2020 12:36
Deplasarea persoanelor la secțiile de votare este strict monitorizată

Deplasarea persoanelor la secțiile de votare este strict monitorizată de către poliție și ANTA. Echipele mobile sunt plasate pe întreg teritoriul țării. În afara curselor regulate, nu se admite circulația unităților de transport cu mai mult de opt pasageri. Precizările au fost făcute de Marin Maxian, șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției, transmite IPN.

În cadrul unui briefing de presă, Marin Maxian a menționat că, până la ora 11.00, au fost fixate 23 de pretinse încălcări a procesului electoral. Au fost înregistrate două cazuri de agitație electorală, două  încercări de blocare a traseelor, șase incidente cu buletinele de vot, majoritatea fiind încercări de fotografiere a acestora, patru cazuri de transportare organizată a alegătorilor, trei incidente cu urna mobilă, asupra cărora se va pronunța CEC și alte șase cazuri, pe lângă cele relatate dimineață, de comportamente nedemne, manifestări de agresivitate, prezența în stare de ebrietate la secția de votare și încercări de a face presiune asupra membrilor birourilor electorale.

Inspectoratul General al Poliției atenționează că orice acțiuni de blocare a procesului penal presupune răspundere penală. Poliția fixează și verifică toate încălcările semnalate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău