Deoarece nu a îndeplinit condițiile puse de SUA după otrăvirea lui Serghei Skripal, Rusia se va expune unor noi sancțiuni americane

  • 07 Noiembrie 2018 09:07
Deoarece nu a îndeplinit condițiile puse de SUA după otrăvirea lui Serghei Skripal, Rusia se va expune unor noi sancțiuni americane

Rusia nu a îndeplinit condițiile puse de Statele Unite după otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal în Regatul Unit și, prin urmare, se expune unor noi sancțiuni americane, a anunțat marți Departamentul de Stat, transmite AFP.

La începutul lui august, administrația lui Donald Trump a ajuns la concluzia că autoritățile ruse au fost în spatele atacului comis în primăvară în Anglia cu agentul neurotoxic Noviciok. În consecință, aceasta a impus o primă serie de sancțiuni economice contra Moscovei, asupra exportului anumitor produse tehnologice și vânzării de arme Rusiei.

Washingtonul a acordat Rusiei un termen de 90 de zile, până la 6 noiembrie, pentru a declara că nu mai utilizează arme chimice sau biologice, a se angaja să nu mai facă acest lucru pe viitor și a permite inspecții care să verifice eliminarea lor. Potrivit guvernului american, autoritățile ruse nu au îndeplinit aceste condiții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:3,09 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău