Democrații cer sancționarea blocului ACUM, printr-o contestație depusă la CEC

  • 17 Ianuarie 2019 11:09
Democrații cer sancționarea blocului ACUM, printr-o contestație depusă la CEC

Partidul Democrat din Moldova a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală împotriva Blocul Electoral ACUM Platforma DA și PAS.

Democrații cer sancționarea blocului ACUM pentru că reprezentanții acestuia ar fi  început campania electorală înainte de termenul legal fixat pentru 25 ianuarie.

Potrivit PDM, acțiunile de campanie electorală ale formațiunii politice compuse din PAS și Platforma DA s-ar manifesta prin participarea la emisiuni televizate în cadrul cărora se discută programul electoral al blocului, prin postări cu tentă electorală pe rețelele de socializare și prin conferințe de presă la care se transmit mesaje electorale.

Democrații fac trimitere la o postare a lui Andrei Năstase în care acesta face un îndemn la vot, pe care PD îl califică drept agitație electorală în favoarea blocului ACUM și a candidaților acestuia și, astfel, amintește de anularea rezultatelor alegerilor locale din Chișinău din motive similare.

Amintim că Blocul electoral ACUM a depus la 15 ianuarie la CEC o contestație în care  a cerut penalizarea Partidului Democrat, pentru faptul că ar fi distribuit pliante cu caracter electoral în mai multe blocuri de locuit din Chișinău. Potrivit Blocului ACUM, democrații n-au inclus în rapoartele financiare cheltuielile de editare și distribuire a pliantului, care cuprinde o felicitare semnată de liderul PDM Vlad Plahotniuc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău