Demisia neîntârziată a judecătorului constituțional Veaceslav Zaporojan, cerută de 13 organizații neguvernamentale

  • 19 Iunie 2019 17:32
Demisia neîntârziată a judecătorului constituțional Veaceslav Zaporojan, cerută de 13 organizații neguvernamentale

Mai multe organizații neguvernamentale solicită, într-o declarație, demisia neîntârziată a judecătorului constituțional, Veaceslav Zaporojan și își exprimă regretul față de performanța acestuia „în legătură cu hotărârile adoptate de Curtea Constituțională, ce au aruncat în mod deliberat R. Moldova într-o criză constituțională”.

„Dl. Zaporojan nu a formulat nicio o opinie separată la hotărârile problematice. El a trădat încrederea acordară de mai mulți reprezentanți ai societății civile în procesul de selecție pentru funcția de judecător constituțional. Semnatarii îi solicită demisia neîntârziată din funcția de judecător constituțional”, se arată în declarație. 

ONG-urile amintesc că la 29 martie 2016 au solicitat Guvernului numirea lui Zaporojan la funcția de judecător la Curtea Constituțională, ceea ce și s-a întâmplat ulterior. 

Menționăm că reprezentanții societății civile care au semnat această declarație sunt: Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă (AGER), Asociația pentru Politică Externă (APE), Asociația Presei Independente (API), Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, Centrul de Investigații Jurnalistice (CIJ), Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), Comunitatea WatchDog.MD, CPR Moldova, Fundația Est-Europeană, Institutul de Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, Institutul de Politici Publice (IPP), Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) și Transparency International-Moldova (TI-Moldova).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău