Demers către autoritățile de la București după declarațiile premierului. „Nici Vladimir Voronin nu a aruncat cu atâta noroi în România, cât aruncă Ion Chicu”

  • 22 Mai 2020 16:16
Demers către autoritățile de la București după declarațiile premierului. „Nici Vladimir Voronin nu a aruncat cu atâta noroi în România, cât aruncă Ion Chicu”

Liderul Uniunii „Salvați Basarabia” (USB), Valeriu Munteanu un demers către autoritățile competente ale României „pentru a fi analizată activitatea subversivă concertată și dirijată a cetățeanului român Ion Chicu, împotriva României, în vederea realizării procedurii legale de lipsire a acestuia de cetățenie română”. Declarația vine după ce premierul Ion Chicu a criticat afirmațiile europarlamentarului Siegfried Mureșan și România.

„Pot spune cu certitudine că nimeni, nici chiar Vladimir Voronin când avea 71 de mandate în Parlament (obținute în lupta electorală) nu a aruncat cu atâta noroi în România, cât aruncă Ion Chicu, un (alt) simplu prim-ministru al Republicii Moldova, care îi tratează pe toți și pe toate cu atâta tupeu (grotesc) și cu atâta superioritate (semidoctă) de parcă ar conduce guvernul în țara cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor, nu doar din Europa ci și din toată galaxia Calea Lactee. Ion Chicu este ilustarea cea mai pregnantă a stataliștilor moldoveni, care prin multă minciună, nerușinare, propagandă, bani de la ruși și “culioace” mereu burdușite de la hulpavii oligarhi indigeni, au reușit, din păcate să țină ostatici 3,5 mln de basarabeni, pe care i-au convins că Republica Moldova este raiul pe pământ, iar România, îl citez pe Chicu: “geme de cea mai mare corupție din Europa”. Chicu, stie că în curând acesta va fi demis și nu va reuși apoi să-și găsească un serviciu în RM sau în UE, de aceea, pe ultima sută de metri spune și face orice pe placul stăpânilor săi de la Kremlin, sperând astfel că va fi răsplătit de ruși cu vreo sinecură prin fundul Rusiei, acolo unde se va oploși și Igor Dodon, după ce va pierde la toamnă alegerile prezidențiale”, a declarat Valeriu Munteanu. 

Amintim că europarlamentarul român Siegfried Mureșan a declarat că Guvernul Chicu a eșuat în gestionarea crizei COVID-19 și în implementarea reformelor. În replică, Ion Chicu a atacat dur europarlamentarul și România. 

Potrivit lui Ion Chicu, România ”geme de cea mai mare corupție din Europa”, iar criticile unor oficiali români ar fi ”atacuri concertate ale unor personaje, cu pretenții de avocați ai Moldovei”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău