Delegația Uniuni Europene invită: Uniți prin artă ca răspuns războiului din Ucraina

  • 19 Iulie 2022 16:57
Delegația Uniuni Europene invită: Uniți prin artă ca răspuns războiului din Ucraina

Uniți prin artă ca răspuns războiului din Ucraina. Este mesajul Delegației Uniunii Europene care-i invită pe toți împătimiții muzicii clasice la concerte susținute de tineri talentați. Este vorba de peste 110 muzicieni din șapte țări ale lumii, Moldovan National Youth Orchestra, dirijori, soliști și invitați speciali. Cu toții vor oferi publicului spectacole de excepție în cadrul campaniei de promovare a Anului European al Tineretului, transmite IPN.

La 22 iulie, ora 19.30, la Sala cu Orgă va avea loc spectacolul Stradivarius Evening. Iubitorii de muzică clasică vor avea parte de un concert de Brahms interpretat la vioară Stradivarius din 1716, o piesă din colecția Băncii Naționale a Elveției. Acesta va fi urmat de inegalabila Simfonie No. 9 de Antonin Dvořák.

La 23 iulie, ora 19.00, va avea loc o seară de Muzică Clasică la Butuceni, Orheiul Vechi. În fața publicului vor evolua 70 de tineri talentați din Republica Moldova, România, Ucraina într-un concert de muzică clasică sub bagheta dirijorului Cristian Spătaru.

La 27 iulie, ora 19.30, este Seară de Muzică Clasică la Digital Park. 110 tineri talentați din Europa, Republica Moldova și Ucraina vor oferi un spectacol de excepție pentru toți iubitorii de muzică clasică. Va răsuna renumita compoziție a lui Ludwig van Beethoven – „Odă Bucuriei”, cunoscută și ca Simfonia nr. 9. Invitatul special al serii este Gabriel Bebeșelea, dirijor principal al filarmonicii din Cluj și București, România, co-fondator Moldovan Youth Orchestra.

La 30 iulie, ora 19.30, va răsuna Muzica din Filmele Oscar! Tinerii muzicieni din Europa, Republica Moldova și Ucraina vor oferi o interpretare unică a coloanelor sonore semnate de celebri compozitori de muzică de film. Spectacolul de excepție va avea loc la Cetatea Tighina.

Concertele sunt organizate cu suportul financiar al Uniunii Europene, în colaborare cu Ministerul Culturii, Ministerul Educației, UNDP Moldova, Fundația Est-Europeană, Suedia, Ambasada Olandei, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, Kaufland Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău