Delegația UE la Chișinău: Independența înseamnă securitate energetică

  • 26 August 2023 15:59
Delegația UE la Chișinău: Independența înseamnă securitate energetică

Uniunea Europeană este un contribuitor important la securitatea energetică a Republicii Moldova. Într-un nou mesaj din seria de postări dedicate aniversării independenței Republicii Moldova, Delegația UE la Chișinău menționează pe contul său de pe rețeaua socială X că în ultimii doi ani Uniunea Europeană a oferit țării noastre peste 255 de milioane de euro pentru a depăși criza energetică.

„Independența înseamnă securitate energetică. UE a oferit Moldovei peste 255 milioane de euro pentru a depăși criza energetică și a sprijini grupurile vulnerabile. UE continuă să contribuie la securitatea energetică a țării și să investească în inițiative de eficiență energetică”, se arată în postarea Delegației UE la Chișinău.

Delegația UE la Chișinău: Independența înseamnă securitate energetică

Amintim că în ultimii doi ani Rep. Moldova s-a confruntat cu probleme în aprovizionarea cu resurse energetice, fiind dependentă de Federația Rusă.

Interconectarea la sistemul românesc de aprovizionare cu gaze, prin gazoductul Iași-Chișinău și la cel european de energie electrică ENTSO-E, a ajutat Republica Moldova să depășească cele mai grave crize energetice. 

Republica Moldova marchează pe 27 august curent 32 de ani de la proclamarea independenței sale față de URSS.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău