Delegația României la Eurovision, băgată în carantină din cauza unui caz de COVID în hotel

  • 17 Mai 2021 08:50
Delegația României la Eurovision, băgată în carantină din cauza unui caz de COVID în hotel

Delegația României nu a putut participa la ceremonia de deschidere a concursului Eurovision care a avut loc duminică seară la Rotterdam, în Olanda, din cauza unui caz de COVID-19, depistat în hotelul unde era cazată, transmite Digi24.ro.

Problemele au apărut în delegația Islandei și întreaga echipă a fost plasată în carantină. Dar pentru că islandezii erau cazați în același hotel cu românii, o decizie similară a fost luată și în cazul reprezentanților României, care urmează să fie testați.

Conform procedurilor EBU, toți membrii delegațiilor cazate în același hotel intră în izolare și urmează să fie testați PCR.

O altă delegație în care a fost depistat un caz de COVID este cea a Poloniei, iar victima „colaterală” a fost delegația Maltei.

România este reprezentată la concursul din acest an de Roxen, o cântăreață de 21 de ani din Cluj-Napoca, care va interpreta melodia „Amnesia”.

Concursul Eurovision, anulat anul trecut din cauza pandemiei, se desfășoară în Olanda, sub reguli stricte. Delegațiile sunt testate la fiecare 48 de ore, iar pe arena din Rotterdam vor avea voie doar 3.500 de spectatori, adică 20% din capacitatea normală.

Până în acest moment, membrii delegației României au avut rezultate negative la toate testările impuse de organizatori de-a lungul primei săptămâni de la sosirea în Rotterdam.

Duminică a avut loc ceremonia de deschidere a ediției 2021 Eurovision Song Contest, „Turquoise Carpet”, la Rotterdam Cruise Terminal.

Roxen va concura în prima semifinală Eurovision, care va avea loc marți, 18 mai. Ea va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam. A doua semifinală va avea loc pe 20 mai, iar marea finală, sâmbătă, 22 mai.

 

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE:  Știri
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Sun
6
Mon
0
Tue
1
Wed
2
Thu
0
Arhivă Radio Chișinău