Delegația R. Moldova cere CUC să ia atitudine față de prezența „grănicerilor” lângă Cocieri

  • 16 Decembrie 2021 17:13
Delegația R. Moldova cere CUC să ia atitudine față de prezența „grănicerilor” lângă Cocieri

Delegația Republicii Moldova cere Comisiei Unificate de Control (CUC) luarea unei atitudine față de prezența ilegală a așa-numitor „grăniceri” în Zona de Securitate. Mai exact, la 2 decembrie, două automobile ale forțelor „grănicerești” au fost fixate în preajma localității Cocieri, teritoriu controlat de autoritățile constituționale, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, Biroul politici de reintegrare menționează că delegația Republicii Moldova a prezentat o adresare scrisă către toate componentele CUC cu apelul de a include pe ordinea de zi activitatea așa-numitor „grăniceri” în Zona de Securitate. Delegația Republicii Moldova consideră că forțele „grănicerești” reprezintă acea structură care neglijează în mod vădit actele aprobate de CUC, bazate pe Acordul moldo-rus semnat la 21 iulie 1992, și care prin acțiunile sale periclitează libera circulație în perimetrul de responsabilitate al Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, dar și generează alte încălcări ale drepturilor și intereselor fundamentale ale cetățenilor.

Dezbaterile din cadrul ședinței ordinare la Bender între membrii Comisiei Unificate de Control nu s-au soldat cu includerea problemelor pe agenda oficială a ședinței, precizează un comunicat de presă. Comisia Unificată de Control a reușit să aprobe Raportul Comandamentului Militar Întrunit cu privire la situația în Zona de Securitate constatată în perioada 8-14 decembrie. La solicitarea reprezentanților Ucrainei, pe motivul expirării mandatului, au fost înlocuiți nouă din cei zece observatori militari delegați de către această țară în componența grupului de observatori militari al Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,63 m/s
Thu
13
Fri
17
Sat
19
Sun
16
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău