Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de vară a APCE

  • 20 Iunie 2022 09:12
Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de vară a APCE

Delegația Parlamentului participă la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Reuniunea are loc în perioada 20-24 iunie, la Strasbourg.

Din componența delegației fac parte șeful delegației naționale la APCE, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Ion Groza, precum și vicepreședinții Parlamentului, Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea, potrivit unui comunicat al Parlamentului. 

Agenda sesiunii APCE include dezbateri pe marginea mai multor subiecte de actualitate, inclusiv despre consecințele umanitare ale războiului din Ucraina și despre cazurile raportate de prizonieri politici în Federația Rusă. De asemenea, va avea loc un panel la nivel înalt, urmat de o dezbatere interactivă pe tema „Susținerea securității democratice în Europa”. Parlamentarii vor discuta și despre controlul comunicării online, despre modul de prevenire și combatere a antisemitismului în Europa și despre vaccinarea care ajută la prevenirea unor boli.

În cadrul sesiunii vor ține discursuri Președintele Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou, și Regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:6,69 m/s
Wed
1
Thu
4
Fri
8
Sat
12
Sun
12
Arhivă Radio Chișinău