Decretul privind retragerea Ucrainei din tratatele CSI, publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale

  • 23 Mai 2018 10:16
Decretul privind retragerea Ucrainei din tratatele CSI, publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale

Decretul președintelui ucrainean, Petro Poroșenko, privind retragerea Ucrainei dintr-o serie de tratate internaționale semnate în cadrul Comunității Statelor Independente (CSI) a fost publicat pe site-ul oficial al Președinției de la Kiev - scrie Ukrainska Pravda.

Prin decretul respectiv, intră în vigoare o decizie adoptată pe 2 mai de Consiliul Național de Securitate și Apărare de la Kiev (RNBO) cu privire la "încetarea valabilității anumitor tratate internaționale încheiate în cadrul CSI". Anterior, președintele Petro Poroșenko a anunțat că Ucraina va revizui toate acordurile internaționale încheiate în cadrul CSI și se va retrage din cele care nu corespund intereselor naționale ale statului.

"Vom revizui cu atenție toate tratatele internaționale (încheiate în cadrul CSI, n.red) și vom ieși din cele în care vom găsi chiar și cea mai mică discrepanță față de interesele naționale ale Ucrainei" - a afirmat Poroșenko. Potrivit președintelui, Ucraina a considerat că CSI este un instrument pentru un "divorț civilizat de imperiu".

"Moscova, însă, a încercat să transforme CSI într-un imperiu actualizat, în care, la fel ca în perioada sovietică, toți să preia ora exactă din turnul Kremlinului. Prin urmare, Ucraina nu a ratificat Carta CSI și nu a devenit participant cu drepturi depline în cadrul Comunității" - a explicat Petro Poroșenko, înainte de a semna ordinul de revocare a reprezentanților Ucrainei din toate organele statutare ale CSI.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău