Decretul lui Igor Dodon cu privire la referendum a intrat în vigoare

  • 01 Aprilie 2017 10:45
Decretul lui Igor Dodon cu privire la referendum a intrat în vigoare

Decretul semnat de președintele Igor Dodon pe 28 martie, privind organizarea unui referendum republican consultativ cu patru subiecte, a intrat în vigoare prin publicarea acestuia în Monitorul Oficial de vineri, 31 martie, transmite IPN.

Prima întrebare la care urmează să răspundă cetățenii este dacă susțin abrogarea legii care pune pe umerii cetățenilor miliardul sustras din sistemul bancar. A doua întrebare ține de acordarea președintelui a împuternicirilor de dizolvare a Parlamentului în alte condiții decât cele prevăzute în prezent și, ca urmare, declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. A treia întrebare se referă la reducerea numărului deputaților de la 101 la 71, iar a patra – la studiere în școli a Istoriei Moldovei.


Referendumul ar urma să se desfășoare pe 24 septembrie.

La o solicitare a Agenției de presă IPN, Comisia Electorală Centrală a precizat că, ținând cont de experiența ultimelor scrutine naționale, cheltuielile pentru un eventual referendum republican consultativ s-ar ridica la 75 de milioane de lei.

Amintim că pe 29 martie PL a anunțat că va contesta la Curtea Constituțională decretul lui Igor Dodon privind declanșarea referendumului republican consultativ asupra unor probleme de interes național” ca fiind neconstituțional, imediat ce va fi publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova”.

- See more at: http://radiochisinau.md/decretul-lui-igor-dodon-cu-privire-la-referendum-a-intrat-in-vigoare---48324.html#sthash.hlFRNoHL.dpuf

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău