Declarațiile Laurei Kodruța Kovesi după ce a fost revocată din funcție. „Nu abandonați!”

  • 09 Iulie 2018 12:29
Declarațiile Laurei Kodruța Kovesi după ce a fost revocată din funcție. „Nu abandonați!”

Laura Codruța Kovesi a declarat luni că mandatul ei în funcția de procuror-șef al DNA încetează de luni, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare, scrie Agerpres.

"După cum știți, președintele României a emis decretul de revocare din funcția de procuror- șef al DNA. Așadar, mandatul meu încetează începând de astăzi", a spus Kovesi, într-o conferință de presă. 

"De azi nu voi mai lucra în DNA, voi rămâne procuror", a anunțat Kovesi.

Ea a mai spus că Direcția Națională Anticorupție, pe care a condus-o timp de cinci ani, a reușit să demonstreze că instituțiile din România sunt eficiente. "Am reușit să demonstrăm că instituțiile publice din România sunt eficiente, se lucrează legal, dar, mai ales, da, corupția poate fi înfrântă", a declarat fosta șefă a DNA. 

În același timp, Laura Codruța Kovesi a afirmat că în acest moment voința politică nu este pentru o justiție independentă, ci pentru blocarea anchetelor. "Vă reamintesc că propunerea de revocare nu a întrunit condițiile prevăzute de lege. CSM a dat aviz negativ. Am dovedit în fața Secției pentru procurori a CSM că motivele invocate de ministrul Justiției în propunere, o parte din ele sunt nereale, o parte sunt neîntemeiate", a spus Kovesi. 

Ea a venit și cu un mesaj pentru cetățeni și societate. "Corupția poate fi învinsă. Nu abandonați!", a spus Laura Codruța Kovesi.

Menționăm că interimatul la șefia DNA va fi asigurat de Procurorul șef adjunct, Marius Iacob. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău