Declarație comună a Comitetului Parlamentar de Asociere UE - Moldova. Siegfried Mureșan: UE va continua să sprijine R.Moldova în combaterea pandemiei, în schimb autoritățile trebuie să accelereze reformele administrative

  • 23 Martie 2021 12:33
Declarație comună a Comitetului Parlamentar de Asociere UE - Moldova. Siegfried Mureșan: UE va continua să sprijine R.Moldova în combaterea pandemiei, în schimb autoritățile trebuie să accelereze reformele administrative

Uniunea Europeană va continua să sprijine Republica Moldova în combaterea pandemiei, în schimb autoritățile de la Chișinău trebuie să accelereze reformele administrative, menționează europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, într-un mesaj, pe pagina sa de Facebook.

„Am adoptat astăzi o declarație comună a Comitetului Parlamentar de Asociere UE - Moldova în urma ședinței pe care am co-prezidat-o ieri. În textul declarației, susținem continuarea asistenței financiare și medicale pe care Uniunea Europeană și statele membre au oferit-o Republicii Moldova în ultimul an, încă de la începutul pandemiei de coronavirus. Salutăm, de asemenea, decizia României de a dona, din propriile stocuri, 200.000 de doze de vaccin Republicii Moldova.

Am inclus în textul declarației că reformele administrative din Republica Moldova trebuie accelerate. Justiția, sănătatea, economia și sistemul bancar sunt domeniile care au cea mai mare nevoie de reformă. Solicităm autorităților de la Chișinău să continue cu prioritate lupta împotriva corupției și spălării banilor”, se menționează în mesajul oficialului european.

De asemenea europarlamentarul a solicitat autorităților din Republica Moldova să intensifice eforturile pentru îndeplinirea condițiilor necesare pentru eliberarea și celei de-a doua și a ultimei tranșe a noului program de asistență macrofinanciară a Uniunii Europene.

Totodată, potrivit lui Siegfried Mureșan s-a solicitat garantarea unei mass-media libere și diverse în Moldova, în condițiile în care pluralismul mass-media, protejarea presei independente și libertatea de exprimare sunt elemente de bază care susțin un sistem politic democratic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău